020 - 27 27 20
28 november 2017

Vila i din massagestol mellan arbetspassen

Möjligheterna att vila mellan dina arbetspass är nyttiga och kroppen har ett stort behov att återhämta sig. Givetvis beroende på vilken typ av arbete du har skiljer det sig också hur du kan återhämta dig. Är det så att du har kontorsarbete är du kanske priviligerad att ha ett vilorum. Förmodligen redan fullbokat och ockuperat de tider du kan vila upp dig på kontoret. Är det så att du sitter i en grävmaskin och absolut skulle behöva massage kanske det är lika bra att köpa hem en eftersom att du endast kan få massage och vila efter jobbet hemma. Har du ett stående eller sittande jobb kan du säkert sträcka ut dig gott i din kontorsstol men även stå upp och göra lite uppmjukande rörelser någon gång i timman.

En massagestol för vila

Vila är kroppens bästa sätt till att orka mer. Genom att sitta en stund i din massagestol får du effektiv vila och kan återhämta dig snabbt till nästa möte. Det är nästan lika viktigt att vila som att sova gott på natten. Det ena gynnar förmodligen det andra och du skapar välmående i en symbios mellan kroppen och hälsan.

Har du en massagestol på jobbet har du kanske den bästa förutsättningen att komma till ro flera gånger om dagen. Problemet är förmodligen att dina chef inte vill se dig sitta i en massagestol 3 gånger om dagen utan att få någonting gjort. Planerar du din vila mår kroppen bättre med kontinuitet och du vet när det är dags att lägga dig i din massagestol. Enkelt om du slipper brottas med dina medarbetare såklart så planera i god tid.

Vila – viktigaste stunden på dagen

Vilar du orkar du mer och kan åstadkomma mycket mer än du tänkte. På mindre tid blir du mer effektiv genom att du vilar och kan prestera bättre resultat. Alla har inte lika lätt att vila och det beror på olika förutsättningar. Har du en arbetsplats med utrymme ska du absolut tala med din chef om att skaffa en massagestol.

Artikeln är skriven av Stefan

Kontakta oss så berättar vi mer


Copyright © 2022 Santé Sweden AB