020 - 27 27 20
8 februari 2024

Så använder du en massagestol

Att införa en massagestol på arbetsplatsen kan vara ett utmärkt sätt att främja hälsa och välbefinnande bland anställda. Här följer en beskrivning av hur en anställd kan använda en massagestol på ett företag samt de eventuella fördelar som kan härledas från studien.

Hur en anställd kan använda massagestolen:

Boka Tid: Beroende på hur många anställda företaget har, kan det vara praktiskt att ha ett bokningssystem för massagestolen för att undvika köer och se till att alla som vill använda stolen får möjlighet.

Förberedelse: Innan användning bör den anställde ta en stund att varva ner och förbereda sig för massage. Detta kan innebära att man:

 • Går på toaletten för att undvika att behöva avbryta sessionen.
 • Tvättar händerna för att upprätthålla god hygien.
 • Tar av sig skorna. Detta är inte bara för hygien och för att förbättra massageupplevelsen, utan även för att skydda stolen. Skor kan bära på smuts och grus som riskerar att skada massagestolens yta och mekanismer, vilket kan förlänga livslängden på stolen.

Användning:

 • Sitt bekvämt i stolen och följ eventuella instruktioner för justeringar. Detta anpassar massagen efter din kroppsstorlek och preferenser, vilket säkerställer att du får mest möjliga fördel av sessionen.
 • Genom att integrera regelbunden användning av massagestolen i sin hälsorutin kan anställda dra nytta av dess förmåga att minska muskelspänningar och främja välbefinnande. Detta är särskilt fördelaktigt för personer som regelbundet upplever muskeltrötthet eller ömhet, antingen från fysisk aktivitet eller långa perioder av stillasittande arbete. För mer information om hur du väljer den optimala massagestolen för olika kroppslängder, besök denna sida.
 • Välj ett massageprogram som passar ditt aktuella behov. För ömmande och trötta muskler kan ett mjukare program vara fördelaktigt.
 • Använd eventuella ytterligare funktioner som finns tillgängliga, såsom värmefunktioner som kan öka blodflödet och lindra ömhet.

Efter användning:

 • Ta dig tid att långsamt resa dig upp efter massagen för att undvika yrsel.
 • Drick vatten för att hjälpa till att spola ut slaggprodukter som massagen kan ha hjälpt till att frigöra från musklerna.
 • Boka gärna nästa session i förväg. För att uppnå optimala resultat och upprätthålla välbefinnandet, rekommenderas det att använda massagestolen 2 till 3 gånger per vecka, utan att överskrida den rekommenderade användningstiden på max 30 minuter per dag.

Eventuella fördelar enligt studien:

 • Minskad Stress: Regelbunden användning kan signifikant minska upplevd stressnivå.
 • Förbättrad Blodtryck och Hjärtfrekvens: Visar på signifikanta förbättringar i både systoliskt och diastoliskt blodtryck samt hjärtfrekvens.
 • Ökad Välbefinnande: Kan bidra till ökat allmänt välbefinnande och arbetsglädje.
 • Främjar ett Hälsosamt Arbetsklimat: Visar företagets engagemang i de anställdas hälsa och välbefinnande.

Kontakta oss för en personlig konsultation

Om du är intresserad av att utforska möjligheterna att hitta den perfekta massagestolen för dina unika behov, eller om du överväger att hyra en massagestol för din arbetsplats, uppmanar vi dig att kontakta oss. Vårt team av experter är redo att ge dig en personlig konsultation och diskutera flexibla lösningar som uppfyller dina önskemål och behov. För mer information om hur du kan hyra en massagestol till din arbetsplats, besök Hyr Massagestol på Jobbet.

Vi är här för att hjälpa dig att navigera genom vårt sortiment och identifiera den massagestol som bäst uppfyller dina önskemål och behov. Kontakta oss antingen via telefon på 020-272720 eller via e-post på info@massagestolar.se.

Att implementera massagestolar på arbetsplatsen kan således vara en kostnadseffektiv investering i de anställdas hälsa och välbefinnande, vilket i sin tur kan leda till ökad produktivitet och arbetsglädje.

Artikeln är skriven av Daniel Fägersten

Kontakta oss så berättar vi mer


Copyright © 2022 Santé Sweden AB