Massagefåtöljer från Panasonic och Sanyo. Mer än 40 års erfarenhet

Japanska massagestolar med patenterad och banbrytande teknik

Panasonic och Sanyo har utvecklat och tillverkat massagefåtöljer och massagestolar sedan 1960-talet. Genom förvärvet från Panasonic av Sanyo Electric Co, Ltd. år 2009 blev Panasonic/Sanyo världens ledande tillverkare av massagefåtöljer med enastående kvalité och driftsäkerhet. Unika funktioner, genomtänkt design och vetenskapligt underbyggd massage kännetecknar en massagestol från Panasonic. Massagen skiljer sig avsevärt jämfört med massage i konventionella massagestolar. Sanyo och Panasonics massagefåtöljer är utan konkurrens marknadens mest avancerade och mest sofistikerade. Design är också tongivande i utvecklingen av massagestolar som gör att de passar in i alla miljöer. Massagefåtöljerna marknadsförs över hela världen och är de enda “riktiga” massagefåtöljer och som är i original från Japan.

Massagestolar från Panasonic och Sanyo

2001 introducerade Sanyo massagefåtöljen DR2010 Sensor -den fösta massagefåtöljen i världen med sensorstyrning och diagnosprogram och som kunde känna av stela muskler och spänningar. Massagestolen ger en personlig diagnos och anpassar massagen till användaren – vid varje massagebehandling. Den patenterade tekniken har vidareutvecklats under 2000-talet och har nu resulterat ett helt modellprogam av massagestolar, massagefåtöljer och avslappningsfåtöljer för både hemmet och arbetsplatsen.

2011 lanserades Panasonic EP-M70 Hot Stone. Den första massagestol med keramiska värmeslingor inbyggda i “massagefingrarna”. Värmen överförs under massagen till ryggen och mjukar upp muskulaturen och bidrar till att snabbare lätta på spänningar och stelhet. Självklart finns även Junetsumassagen även i denna massagestol.

Sanyos utmaning till ingenjörerna:

”Utveckla en massagestol som efterliknar den den mänskliga handen, lägg därtill känslan av viktlöshet!”

“Vi vill ge en massage som känns precis som den mänskliga handen”. Det var Sanyoingenjören Toshihiro Sutos vision vid utvecklingen från konventionella massagestolar till dagens massagefåtöljer. Zero Gravity och den banbrytande tekniken med sensorstyrning och diagnosprogram. Utvecklad för att känna av stress och stelhet för att kunna anpassa massagen exakt är unika funktioner i Sanyos Premium- och Deluxe massagefåtöljer.

Toshihiro Suto
Senaste åren har marknaden för massagefåtöljer genomgått stora förändringar. Från att endast ha varit en produkt avsett för företag och arbetsplatser samt personer i medelåldern. Har intresset för massagestolar tilltagit även i allt yngre åldersgrupper. Förklaringen till detta är ett tilltagande intresse och medvetenhet för friskvård och den egna hälsan. Detta ställer samtidigt allt högre krav på kvalité och funktioner. Även att massagefåtöljen kan leverera ett högre mervärde samt att massagen ska kunna anpassas individuellt.

“Vi ville göra skillnad i själva utförandet av massagen jämfört med andra varumärken och konventionella massagestolar. Händer kan krama och klämma musklerna runt skuldrorna och det är svårt att uppnå med en maskin. Vi ifrågasatte och arbetade i detalj med hur vi skulle kunna efterlikna detta och innan vi utvecklade själva roboten rådfrågande vi ett team av specialister såsom professionella fysioterapeuter som massörer, sjukgymnaster och läkare.

Vi samlade en stor mängd information, såsom position på akupressurpunkterna och musklernas uppbyggnad. Förhållande av bredd på skuldror och midja samt massagetyper och hastigheten i de olika teknikerna. Vi utbildade oss specifikt från experter inom massageterapi från ett team av läkare och terapeuter i ett amerikanskt fotbollslag. De delade med sig av sin värdefulla erfarenhet och information om fysiologi och idrottshälsa. Det arbetet med den kunskap vi och information uppnådde då är fortfarande fundamentet i hur Sanyos massagestolar är uppbyggda. Där de viktigaste strukturerna av människokroppen alltid förblir desamma.

Så vi byggde upp massagestolen så att känslan av den “mänskliga handen” skulle upplevas. När vi uppnådde den ultimata komforten, var vi till slut överens om att vi kommit så nära den “mänskliga handen” man kunde komma i en massagestol. Detta kan nu upplevas i alla Sanyo Premium– och Deluxe massagefåtöljer.

Massagemekanism massagestolEn massage som griper tag om axlarna kombinerad med en intelligent sensor.

Den unika tekniken “Shoulder Squeeze Kneading” aktiveras av ledade “massagefingarna” som rör sig framåt samtidigt som tumliknande rörelser tillsammans återger upplevelsen som professionella händer åstadkommer.

“Japaner föredrar ordentlig knådning på skuldrorna och vi blev överraskade när vi inte hittad enågon massagestol som kunde göra det. Därför utvecklade vi den första massagefåtölj som klarade det. Våra kunders feedback resulterade i utvecklingen av teknologin som nu kunde byggas in i en massagefåtölj för första gången.

Det är framförallt det som orsakar stela axlar och nacke och det är mycket behagligt och effektivt att gripa tag och lyfta upp dessa. Detta för att få en effektiv återhämtning. Detta klarar den mänskliga massören utan problem. Utmaningen låg i att återskapa rörelsen i massagestolen på ett säkert sätt med behandlingar av nackpartiet. Detta måste ske med en varsamhet för att inte göra med skada än nytta.

I Sanyo Massage når massagen ca 160 mm in över skuldrorna, vilket är den maximala räckvidden en massagefåtölj kan nå till. Massagefåtöljen Sanyo DR8700 Sensei ger just denna teknik. Den som tränger djupare in i muskulaturen än konventionella massagestolar och har därför den mest effektiva massagen för axlarna.

Stress- och stelhetsavkänning muskelaturenDen andra helt oöverträffade funktionen är den patenterade tekniken med stress- och stelhetsavkänning. Massagefåtöljen känner av stressnivån i kroppen och stelhet och spänningar i muskulaturen. Tekniken kommer från lögndetektorer där sensorer läser av hur kroppen reagerar på frågor och påståenden. Istället för ord känner sensorer av hur kroppen svarar på massagestimulansen genom att mäta puls och perspiration, dvs hur mycket kroppen svettas vid en pulsökning. När massagen träffar en stel muskel tilltar microsvettningar i handflatan samtidigt som pulsen ökar. Dtta mäts och massagefåtöljen räknar ut var stelhet finns och kan därmed anpassa massagen helt individuellt.

Stelhetssensorn användes första gången 2001 i modellen Sanyo DR2010 Sensor. Då gavs massagen baserat på den initiala stelhetsdiagnosen. I Sanyo DR8700 Sensei har tekniken förfinats och utvecklats till att även bestämma stressnivån i kroppen. Massagen bestäms då mer exakt och anpassas tex. mildare vid hög stressnivå och stelhet eller intensivare om en lägre grad av stelhet och stress indikeras.

Sanyo massagefåtöljer inom Premium- resp. Deluxe-segmentet är alla utrustade med både axel-gripmekanismen och det intelligenta sensorsystemet med diagnosprogram. Precis som den professionella massören justerar tryck och intensitet utifrån den behandlades stelhet och dagliga form kan Sanyo massagefåtöljer göra exakt samma sak och kommer på det sättet närmare den mänskliga handen än någon annan massagestol eller massagefåtölj på marknaden.

Zero Gravity – känslan av viktlöshet för naturlig avkoppling Utvecklingsteamets avsikt var att göra en massagestol för bästa avkoppling. Vi upptäckte att den naturliga kroppshållningen infinner sig i viktlöst tillstånd och att kunskapen fanns inom rymdforskningen. Denna position intar man naturligt i avslappnat tillstånd i rymden. I massagefåtöljen får man känslan av att ligga i en vagga och “bli ett” med fåtöljen. Tidigare modeller har varit mycket uppskattade för den sköna fotmassagen. Det är känt att kvalitén på återhämtning och blodcirkulation kan förbättras genom att höja läget på fötternas placering. Att bara höja upp fötterna skapade en för hög belastning på ben och ländryggen. Vi löste detta genom att även luta sätet ca 30º. Därmed var Zero Gravity-positionen uppfunnen. Sanyo Electrics Ltd’s. utvecklingsteams engagerade arbete ledde fram till denna banbrytande teknik som idag anses vara den mest den mest optimala positionen för bästa komfort och avslappning.

Välkommen och upplev skillnaden i en “riktig” massagestol från Panasonic – förmodligen världens bästa.